Elveportalen

Elveportalen

Vestafjell og Erstad & Lekven AS har i salg Elveportalen som er et prosjekt som ligger på Osøyro langs vegen med navnet Landboden. Dette prosjektet er plassert der selve Landboden ligger i dag. Det vil medføre at Landboden rives og erstattes med en ny boligblokk langs elvepromenaden.

Boligblokken vil få en høyde på inntil 5. etasjer.

I plan 1 er det planlagt en ny type leiligheter der planløsningen er delt på 2 ulike nivåer forbundet med intern trapp. Hoveddelen blir såkalt tilgjengelig bolig. I og med at volumet er stort blir det plass til en hems i leilighetene. Hems har for liten høyde til å bli måleverdig gulvareal, men selv om det ikke inngår i leilighetsarealet er det helt opplagt et plussareal for bruken av leilighetene.  De blir i praktisk bruk mye større enn de måles til.  

Plan 2 til 4 får leiligheter med varierende størrelse og pris. Vi har i dette prosjektet valgt å benytte foldedører som kan åpnes i hele bredden inn mot leiligheten. Dermed kan det bli en stor veranda i leiligheten på fine dager. De fleste dager er gråværsdager og da kan dette arealet enten være vinterhage eller brukes slik kjøperne finner det mest hensiktsmessig. De fleste leilighetene får ettermiddagssol, mens noen få får kun formiddagssol.

I plan 5 blir det plass til 3 romslige leiligheter med takterrasse.

Boder plasseres i underetasje langs strandpromenaden. Dette er et nytt konsept der hver bod får dører som kan åpnes ut mot elven. Dørene vil danne en «bås» og det vil bli en uteplass for de som vil sitte ute og grille eller bare se på elven. Vi arbeider med muligheter for kajakkgarasje i deler av bodene, men har per i dag ikke løst dette endelig.

Bygningen får som hovedløsning ikke svalganger. De fleste av leilighetene fra plan 2 og oppover får adkomst fra trapperom og gang til leilighetene. Det betyr at det ikke er behov for å gå ut igjen i friluft etter å ha kommet inn i bygningen. Se tegninger, noen få leiligheter får en kort svalgang før inngangsdør til leiligheten.

Det blir bygget en felles takterrasse for å gi muligheter for mer sol og utsikt for de som bor nede i bygget. Vi planlegger en oppdeling av arealet i ulike funksjoner, dvs. adskilte sittegrupper og plantearealer samt muligheter for grilling og med utevask og kjøkkenbenk.

Det er lagt opp til fellesparkering og gjesteparkering langs Landboden. Parkering under tak er planlagt i nærliggende parkeringsanlegg bygget av Bjørnafjorden kommune. Den enkelte må kjøpe parkeringsplass i tillegg til kjøp av leilighet.

Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt eiet av og utviklet av Erstad & Lekven Utbygging AS og

Vestafjell AS. Arkitekt for prosjektet er Forum Arkitekter AS ved sivilarkitekt Per Hammer.

Les mer om Elveportalen her.

Pil som peker til venstre
Forrige
Pil som peker til høyre
Neste
Soltaket 2
Elveportalen
Soltaket 1

Fremtiden bygges nå